Vælg den rigtige skijakke til skiferien

Vælg den rigtige skijakke til skiferien

Drager du mod sneklædte landskaber i vinterperioden? Så skal du helt sikkert nyde sneen med en omgang ski – om end det er langrend eller alpine. Skiferien kræver det helt rette udstyr, og det er vigtigt, at dit udstyr passer til dig og dit skiløb. Her er det specielt vigtigt, at du har den helt rette skijakke på, som passer til dig, alt efter hvor kuldskær du er. Det kan dog være aldeles svært at finde den helt rigtige skijakke. Markedet bugner med forskellige billige skijakker, hvoraf det kan være svært at vurdere kvalitet og funktionsdygtighed. Men frygt ej – for i denne artikel får du råd og vejledning, så du kan vælge den helt rigtige skijakke.

Skijakken til den iskolde ferie

Hvilken skijakke du skal investere i, afhænger ikke kun af kvalitet, materiale og pasform. Der er nemlig stor forskel på de forskellige skisportsområder – og dermed også stor forskel på temperaturen. Hvis du skal på skiferie til Sverige eller Norge, vil du ofte opleve konstante frostgrader med forfrosne bjergtoppe og iskolde ture med lifterne op på pisten. Her er det en god idé at investere i en dunjakke, som giver dig ekstra varme, når du opholder dig i snedækket. Dunjakker er ligeledes meget tætte i vådt vejr, og de holder derfor vand ude, hvis du skulle falde i sneen.

Hvis du generelt er meget kuldskær, kan en dunjakke også være en god løsning i områder som ligger syd for Danmark. Selvom der i disse områder oftest er varmere, er det forskelligt fra person til person, hvor meget man fryser. Desuden findes der mange forskellige varianter af dunjakken. Du kan altså sagtens købe en tynd dunjakke, som vil holde dig varm i de sydlige lande – og købe en tykkere dunjakke, som kan holde dig varm i de nordlige lande. Hos www.skibutikken.dk kan du se et stort udvalg af dunjakker i mange forskellige prislejder. Her kan du købe dunjakker fra mærker som for eksempel J. Lindeberg. Fælles for skijakkerne fra denne webshop er deres holdbare materiale, som vil kunne holde til mange skisæsoner. Her er det vigtigt at påpege, at det oftest er bedre at investere i en dyrere skijakke, som har en lang holdbarhed, end en billig skijakke som ikke kan holde til slid.

Den forede skijakke

Oplever du ofte, at du sveder, når du er på skiferie? Og står du tilmed mest på ski i landene syd for Danmark – som Frankrig, Østrig og Italien? Den forede skijakke med windbreaker funktioner er perfekt til disse temperaturer. Foret er ofte meget tyndt, så det ikke varmer for meget, og du dermed har lettere ved at ånde. Windbreaker funktionen gør, at jakken virker mere isoleret, så vind ikke kan komme ind til kroppen. Her er en typisk funktion ligeledes, at den forede skijakke oftest indeholder udluftningsmuligheder. Dette er supersmart, hvis du ofte sveder under skiløb.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt den forede skijakke er for varm eller måske for kold til dit skiløb, kan du mange steder få en skijakke, som indeholder for, som kan tages ud. Altså en tynd dunjakke, som er overbetrukket med en windbreaker funktion. Peak Performance laver flere af disse jakker, som er utrolig praktiske og tilmed kan bruges i alt slags vejr. En sådan skijakke er ofte dyr – men du betaler for god kvalitet og holdbart materiale. Hvis du køber en skijakke i topmateriale kan den holde i mange år, hvilket er en praktisk investering. Hos www.skibutikken.dk kan du se et stort udvalg af forede skijakker i mange forskellige prislejer – både til kvinder og mænd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *