Hvad skal man have med på skiferien

Hvad skal man have med på skiferien

Selvom vi ikke kommer fra et snerigt land, så elsker danskerne at tage på skiferie. Mange rejser ca. 1 uge hvert år mod syd eller nord for at stå på ski ned at de sneklædte pister. Når det kommer til pakningen, så er skiferien dog en af de mere besværlige ferier at pakke til. Man skal have så mange forskellige ting med og alverdens varmt tøj, så det kan hurtig blive et uoverskueligt projekt. Hvis man tager udgangspunkt i skiudstyret, så handler det overordnet set om at få pakket ski og støvler, hvis man ejer sådan nogle, skitøj og skiudstyr såsom hjelm, briller og hvad man nu ellers har af gadgets. Det er især vigtigt at have det rigtige skitøj. Hvis det sidder dårligt eller enten er for varmt eller koldt, så kan skituren nemt blive en ubehagelig tur. Derfor er det altså alfa omega, at man medbringer det rigtige skitøj, som man gerne skal have prøvet forinden.

Pak det rigtige tøj

Skitøjet består af mange forskellige slags dele. Inderst skal man have et lag skiundertøj. Det er vigtigt, at skiundertøjet er tætsiddende og lavet af svedtransporterende materiale. På den måde holder man på varmen samtidig med, at fugten bliver transporteret væk fra kroppen. Dernæst kommer man til det mellemste lag, som typisk består af en fleecetrøje. En god ide er at vælge en fleece med lynlås, som man kan tage den af i tilfælde af, at man får det for varmt. Igen er det vigtigt, at tøjet er tætsiddende og svedtransporterende. Ellers kan man ikke komme af med varmen, hvilket resulterer i klamt og fugtigt tøj, som gør, at man kommer til at fryse. Det sidste lag består for de flestes vedkommende af overtræksbukser og skijakke. Her findes der mange forskellige jakker og bukser, som er designet med det formål at stå på ski eller snowboard i.

Selvom mange ikke er bevidste omkring det, så kan det yderste lag også bestå af en skiheldragt. Der er mange fordele ved en skiheldragt. Så selvom det måske lyder som et underligt koncept, så kan det være værd at overveje.

Prøv en skiheldragt

Det gode ved en skiheldragt er, at man først og fremmest er sikret mod vinden og kulden. Modsat et todelt sæt skitøj, så kan vinden ikke trænge ind nogle steder, og det vil man på en blæsende dag komme til at sætte stor pris på. Derudover er skiheldragten begyndt at blive rigtig trendy igen. Den har typisk et retrolook over sig, som mange finder smart. Dertil er man sikker på at få et matchende look, hvilket mange skifolk godt kan lide. Overordnet set er skiheldragten en rigtig god investering, hvis man vil have praktisk skitøj, hvor der typisk også er tænkt meget over designet. Og ligesom med det todelte skitøj, så er producenterne også dygtige til at lave skiheldragter i god kvalitet. På den måde er man garanteret de bedste forhold for at få en god skitur.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *