Grillen er det perfekte udendørskøkken

Grillen er det perfekte udendørskøkken

Grillen er det udendørs køkken, som for mange kun bruges om sommeren. Nu er vi på vej ind i en kold tid, men der er faktisk råd for at holde gang i grillen, hele året. Principielt er der intet i vejen for det, men mange insisterer typisk på at når man griller, så skal man også sidde udenfor. Husk på, at det eneste deciderede farlige, ved at grille er den kulilte, som dannes, når man fyrer med kul og så videre. Ejer man ingen terrasse varmer (til de koldere sommeraftener), eller fin udestue, så må man jo tage sig til takke med at grille udendørs, og spise indvendigt.

Man Kan Kun Grille Når…

Der er klar blå himmel, over 30 grader, ingen regn og ingen blæst – nej vel? Kødet påvirkes ikke af vejret udenfor, kun temperaturen inde i grillen, derfor – agter man at grille midt i en snestorm, bør man nok overveje, hvilken type grill man benytter – men det er rent faktisk muligt. Det vigtige er bare at kødet får den rette temperatur, og når det bliver koldere i vejr, en smule mere tid på grillen. natyiloresk

Lav Dit Sæt-Op

Regner det kan det fikses med en parasol hen over grillen – ikke for at passe på kødet eller grillen, men snarere dig som kok – der er ingen grund til at blive gennemblødt, når man vender bøfferne. Sørg for at røgen ikke kommer ind i huset, og at der således er en naturlig gang fra røgen og væk – så man ikke ender med, at forgifte sit selskab. Sørg for at grillen står på en fod, eller er hævet fra jord overfladen. Personligt bruger jeg en simpelt gammel ølkasse lavet i træ og grillens egen metalfod, så grillen både står solidt, men ikke der, hvor jordens kulde kan smitte af på maden.

Grillstarter eller Gasgrill

Insisterer man på at bruge kul om vinteren, så bør man investere i en grillstarter, for at give kullene et forspring – de kan nemlig godt gå ud, når der er meget koldt. Men lad ikke dette afskrække dig, det kræver bare lidt mere forberedelse. Alternativet er, at man bruger en gasgrill, varmen og intensiteten kan dog være lidt vanskellig at regulere, hvis man kommer fra kul, da man let kan forstå sammenhængen mellem antal kul, og den varme man afgiver til kødet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *