Gå ikke på kompromis med sikkerheden – vælg en godkendt ridehjelm

Gå ikke på kompromis med sikkerheden – vælg en godkendt ridehjelm

Ridning er bestemt ikke en ufarlig hobby. Derfor er det vigtigt, at du ikke går på kompromis med din sikkerhed. En meget vigtig del af rytterens påklædning er derfor en kvalitets ridehjelm, der kan beskytte dig, hvis du er så uheldig at falde af din hest. Der findes efterhånden et kæmpe udvalg af ridehjelme i mange kvaliteter og stilarter. Herfra skal dog lyde en opfordring til ikke at købe en hjelm, der er for billig. Som alt andet er det nemlig sådan, at kvalitet og pris ofte følges ad. Køb derfor en ridehjelm i god kvaltiet.

Kig efter hjelme der har den rigtige sikkerhedsgodkendelse

Hvis du er medlem af en klub, der er medlem af Dansk Ride Forbund og stiller op til stævner, vil der snart komme krav til hjelmens sikkerhedsgodkendelse. Lever din hjelm ikke op til denne sikkerhedsgodkendelse, kan du ikke få lov at starte til stævne.

Reglerne er noget kringlede på området, og der har været mange meldinger om, hvornår de gamle hjelme ikke kan bruges længere til stævner, og fristen er løbende blevet forlænget fra EU’s side. Senest er det meldt ud, at den gamle hjelmstandard ikke kan anvendes til stævner efter 31. december 2017. Hvis du skal ud og købe en ny hjelm, er det derfor en rigtig god idé at købe en CE-mærket hjelm, som har undergået den nye foreløbige typekontrol, som er mærket VG1 01,040. Så for sikkerhedens skyld bør du vælge en hjelm med denne nye VG1 godkendelse.

Komfort er vigtigt

Selvom ridehjelmens vigtigste funktion er at beskytte dit hoved, skal den selvfølgelig også være komfortabel at have på. Den må ikke sidde for løst, så den kan glide ned og genere dit udsyn. Men den må heller ikke være for stram, så den bliver ubehagelig at have på og giver dig hovedpine. Mange af de gode hjelme har en skrueanordning i nakken, hvor du kan indstille hjelmen, så den passer nøjagtig til dit hoved. Det er også en god idé at købe en hjelm, hvor der er ventilation, så du får luft ind til hovedet, ellers kan en hjelm hurtig blive meget varm at have på.

Selvom du har ventilation, vil hjelmen dog komme til at lugte, når du sveder. Derfor produceres rigtig mange hjelme med indtræk, der kan tages ud og vaskes. Dette er en rigtig god funktionalitet, da du så altid vil have en hjelm, der lugter friskt.

Følger du de tips, vi har givet i denne artikel, vil du helt sikkert få en ridehjelm, som du bliver glad for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *