Browsed by
Måned: juni 2016

Husk sikkerheden på kanoturen

Husk sikkerheden på kanoturen

At tage på kanotur er blevet er meget populær form for ferie i Danmark. Det at man kombinere ferie og natur, er i min verden den bedste måde at holde ferie på. Man får set en masse flot natur, samtidig med at det kan gøres i et tempo hvor alle kan være med.

Der er flere steder i Danmark hvor man kan tage på kanotur – de to mest besøgte steder er dog Susåen på Sjælland og Gundenåen i Jylland.

Kanoture er en billig form for ferie. Man skal ikke bruge penge på hoteller og den slags. Man lejer blot en kano, og så er det ellers bare at padle derudaf. Hertil skal man selvfølgelig købe proviant til turen, samt betale for at slå telt op på de forskellige lejrpladser. Alt i alt skal man beregne 1-1200 kr. pr voksen for en uges sejlads. Prisen variere lidt, afhængigt at hvilken kano-udlejer man vælger.

Husk på sikkerheden

Selv om man er på ferie og højst sandsynligt for drukket en masse øl undervejs, er det vigtigt at man stadig husker på sikkerheden, da det ellers hurtigt kan gå galt. Jeg har derfor skrevet et par sikkerhedsråd nedenfor:

  • Husk redningsvest
  • Stå ikke op i kanoen
  • Max 3 voksne eller 2 voksne og 2 børn, i hver kano
  • Vent med at drikke dig i hegnet, til du har slået lejr
  • Sørg for at drikke massere af vand

Der er mange som ikke synes det er særlig sjovt at sejle rundt med redningsvest, da den kan være ubehagelig at have på i varmen. Men i dag kan man købe oppustelige redningsveste, som først bliver pustet op når du falder i vandet. Den er dejlig behagelig at have på og fylder stort set ingenting.
Du skal dog være opmærksom på at kanoudlejerne oftest kun udlevere den gode gammeldags redningsvest, så ønsker du at benytte oppustelig, skal du selv medbringe disse. De kan tit findes på tilbud til omkring 500 kr. pr stk.

Men ellers gælder det om at have det sjovt og nyde naturen. God tur.

Låne penge til sommerferien?

Låne penge til sommerferien?

Mange familier eller individuelle personer rundt omkring i Danmark, står i samme situation hver sommer – de har ikke fået sparet penge op til sommerferie, eller de har måske bare ikke sparet nok op, eller blot mangler lidt lommepenge til ferien. Uanset grunden, er løsningen den samme – de optager et quicklån.

Skrue uden ende

At optage et quicklån lyder måske som en ok løsning når man står i situationen, men når ferien er slut og månederne herefter, skal pengene jo betales tilbage. Og så var det måske ikke den rigtige løsning at vælge. Nu skal du jo betale pengene tilbage + plus renter, og du skal også spare penge op til næste års ferie, hvilket ikke altid er nemt. Mange folk dropper derfor opsparingen, og tager et nyt lån igen året efter. Dette er altså en skrue uden ende.Den bedste bedste løsning er altså at lade være med at låne penge til ferien, og vente med at tage på ferie til man har sparet nok op. Man behøver jo ikke tage på ferie hver eneste sommer – især hvis man ikke har råd. Så er det bedre at spare pengene op, og så nøjes med at tage på ferie hvert andet år.

Kom ud i naturen

Man kan også finde nogen billigere alternativer til de dyre ferier. Er man friluftmenneske, findes der mange forskellige teltpladser og shelters rundt omkring i landet som man frit kan benytte. Udover det er gratis, så vil ungerne helt sikkert nyde at komme ud i det fri, lave bål og snobrød, måske sidde og fiske lidt ved en å eller sø – mulighederne er mange. Personligt holder både mine børn og jeg meget af at komme ud i naturen.
Så mit råd er: Drop de dyre quicklån, spar pengene og kom ud i naturen. Så har du også de ekstra penge til næste år.